Linkblog

HTML

Ajánló

Film/Világ/Kritika fórum
nyugger.blog.hu
JQ biciklin
JQ olvasónaplója

Friss topikok

Az autózás halált okozhat

2008.04.09. 09:56 John Quentin Címkék: politika autózás

Az autó kiskereskedelmi forgalomba hozatalának feltétele, hogy az autó külső felületén - szembetűnően, kontrasztos háttérben, jól olvashatóan, tartósan, magyar nyelven - tartalmazza azt:

  1. egyik oldalon - az oldal legalább 30%-át kitevő felületen - a "A autózás súlyosan károsítja az Ön és a környezetében élők egészségét!" avagy a "Az autózás halált okozhat!" figyelmeztetést,
  2. másik oldalon - az oldal legalább 40%-át kitevő felületen - egy figyelmeztető feliratot, amelyet az 1999. évi XLII. tv. melléklete által tartalmazott felsorolás mintájára lehet szabadon megválasztani (pl.: "A kipufogógáz belélegzők korábban halnak; Az autózás szívrohamot és agyvérzést okoz; A kipufogógáz halálos tüdőrákot okoz),
  3. a hátsó oldalon - az oldal legalább 10%-át kitevő felületen - az autó kipufogógázának egységnyi mennyiségében lévő korom-, nitrogén-dioxid-, valamint szén-monoxid-tartalom számszerű értékét.

Kapcsolódó anyag: A dohányzás szabályozása

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://johnquentin.blog.hu/api/trackback/id/tr7418029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cinnamon · http://1rem1.com 2008.09.04. 06:43:15

javaslom még a „figyelmeztetés: javasoljuk, h azért ne felejtsen el járni, uis előbbutóbb elfogy az olaj, és akkor kénytelen lesz kipréselni elhízott malactestét a konzervdobozból, és remegő, zsíros lábacskáin elindulni, ráadásul gps nélkül” felirat diszkrét feltüntetését.
süti beállítások módosítása