Linkblog

HTML

Ajánló

Film/Világ/Kritika fórum
nyugger.blog.hu
JQ biciklin
JQ olvasónaplója

Friss topikok

Médiahomály

2009.05.23. 01:55 John Quentin Címkék: politika internet agymosás

A mediablog.hvg.hu [1] Obama webes kampánya című bejegyzése [2] gondolkodtatott el, hogy vajon a politika totális térnyerése a weben, tágabban az Interneten, az internetes közösségekben hozhat-e jót nekem, egyszerű (választó)polgárnak?

A (villám)válasz, hogy nem.

Hiszen ki is nyeri a választásokat? Nyilván az a csapat, aki a választási kampányában az Internet lehetőségeit is hatékonyan és sikeresen kihasználta. Node mit is jelent ez a sikeres kiaknázás a győzelem után, mikor a kormánynak ténylegesen dolgoznia kéne? Nagy valószínűséggel azt, hogy a politikai kommunikációs csapat immár az Internetet is sikerrel fogja félrevezetésre, a polgár figyelmének elterelésére felhasználni. Tehát innetől fogva az Internetre is rátelepszik a homály, a létező, de nehezen megfogható, butító és bénító politikai manipuláció. És az épp tömegmédiummá fejlődő Interneten megszűnik a szabadság.

Hűha. Féljünk? Hiszen mindig maradnak kontrolálhatatlan egyének, kisközösségek, akik látják a homályt és távol tudnak maradni tőle. No igen, ám a választásokat a homályban ragadt, manipulált tömeg dönti el. Így kerek.

Tehát nem félünk, de már nem is remélünk jót az Internettől.

Frissítés: az agymosás az agymosásról - "The Century of the Self" című TV dokura hivatkozó magyar írás [2] segít kuszálni a kuszaságot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://johnquentin.blog.hu/api/trackback/id/tr14293558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása